08-11-07

"Mensen met een handicap stotteren op een podium niet meer"

Band-o-Fantasto De Oost-Vlaamse groep Band-o-Fantasto (foto) is vertrokken naar Figueira da Foz in Portugal waar ze morgen (vrijdag 9 november) gaat deelnemen aan de zevende editie van het Europees Songfestival voor personen met een beperking. "Mensen met een verstandelijke handicap zijn vaak kunstenaars", verzekert muziektherapeut Philippe Van den Bossche. Hij benadrukt ook het nut van mentaal gehandicapte mensen te laten werken met muziek. "Mensen die stotteren, doen dit op een podium plots niet meer. Het muzikale potentieel van een mens bevindt zich in de rechterhersenhelft die volgroeid is voor de geboorte. Ik stel vast dat dat potentieel bij vele mensen met een geboren handicap wel volledig ontwikkeld is. Het is dan ook het ideale medium om hun emoties te uiten", aldus Van den Bossche. (Bron: Het Belang van Limburg, 8 november 2007)

22:04 Gepost door Zeemeeuw in Muziek | Permalink | Commentaren (1) | Tags: songfestival, handicap, zingen, hersenen |  Facebook |

Commentaren

Ik lees bovenstaand artikel en ben heel blij om dit te lezen.
Als muziektherapeut heb ik en module geschreven waarbij muziek als behandeling gebruikt wordt om klanken te produceren en stotteren te reduceren.
Mijn insteek was ook: Als stotterende mensen zingen, dan stotteren ze niet meer.
Heeft iemand (stotteraar of therapeut) ervaring met zingen/muziek en stotteren?

Gepost door: bettina marra | 08-04-14

De commentaren zijn gesloten.